“ОЗК Застраховане“ ще плати 40 000 лв. обезщетение на русенка, пострадала

...
“ОЗК Застраховане“ ще плати 40 000 лв. обезщетение на русенка, пострадала
Коментари Харесай

Осъдиха застраховател да плати 40 000 лв. обезщетение на пострадала пешеходка

“ОЗК Застраховане “ ще заплати 40 000 лева обезщетение на русенка, потърпевша на пешеходна пътека, предава tvn.bg.

Решението на Окръжен съд – Русе, с което е почетен напълно желае за 40 000 лева на потърпевша пешеходка против застрахователна компания, бе доказано от по-горната инстанция и е в законна мощ.

Случаят е от края на 2019 година Докато пресичала на пешеходна пътека по ул. „ Сент Уан+ в Русе 71-годишната М.Е. била блъсната от лек автомобил, при което получила тежки пострадвания – мозъчно разтърсване и строшаване на лявата китка. Причинилата произшествието лидерка била наказана на 1 година отнемане от независимост с 3 години изпитателен период.

Тъй като за автомобила имало годна застраховка „ Гражданска отговорност “ в ЗАД “ОЗК Застраховане “АД, потърпевшата поискала обезщетение от това сдружение, само че получила отвод. Затова се обърнала към Окръжен съд – Русе да й бъде присъдена сумата от 40 000 лева за претърпените болки и премеждия

Окръжен съд – Русе почел напълно предявения от М. Е. иск. Застрахователното сдружение приело тази сума за прекомерно повишена, само че тричленният апелативен състав е удостоверил решението на Окръжен съд – Русе като вярно и законосъобразно и същото към този момент е в законна мощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР